vrijdag 10 april 2009

Zweden

In deze blog wil ik vertellen over m'n nieuwe land Zweden, waar ik nu sinds ruim tien jaar woon. Er komen tips, recepten, vakantie-ideeën, beschrijvingen van hotels en restaurants, aankondigingen van happenings en wat dies meer zei.

Kom graag met vragen en reacties!

2 opmerkingen:

 1. Hey !
  Ik was op zoek naar het recept van smörgostorta.....

  Wij hebben verleden jaar een huisje (fritidshus" in Zweden gekocht, nl. in SANGIS, een klein dorpje tussen Haparanda en Kalix. Wij houden heel erg van Zweden en de bevolking. Ik spreek natuurlijk over het Noorden van Zweden want volgens onze Zweedse vrienden zou er een hemelsbreed verschil zijn tussen de mensen uit het Zuiden en die uit het Noorden . Geen kwaad woord natuurlijk over de mensen uit het Zuiden maar naar het schijnt zouden ze veel minder openstaan voor contact met buitenlanders. In het Noorden staat de deur steeds open voor een babbel of een kopje thee met elkeen. Is het niet zo ?

  Groetjes
  ROJA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om daar een huisje te hebben! Zelf woon ik vrij zuidelijk en ik vind de mensen hier meer gestressed en ze hebben inderdaad minder tijd voor elkaar. De mensen in het noorden zijn zo heerlijk rustig en doen alles kalmpjes aan (zo schilderen ze bijvoorbeeld één kant van het huis per jaar, in het zuiden moet alles in één zomer af zijn). Ook vind ik de mensen in het noorden veel gemakkelijker te verstaan.

  BeantwoordenVerwijderen