donderdag 4 juni 2009

Odd Molly: een successtory

Tien jaar geleden was hij een dakloze die zich voornamelijk ophield bij de metrostations van Stockholm. Nu is Per Holknekt eigenaar van het modeconcern Odd Molly en daarmee multimiljonair.

Zijn creativiteit deed zich al gelden toen hij als achtjarig jochie speelgoedrails bouwde en verkocht. Als rebellerende tiener stond hij meestal op zijn skateboard.

Toen hij voor een weekje naar Amerika ging om de echte grote skateboardhelden te zien bleef hij er vijf jaar hangen en werd er wereldkampioen skateboarden.

Tijdens zijn verblijf in Amerika ontwierp hij ook skateboardkleding en startte een skateboardmagazine.

Per wilde met alles meedoen en bijblijven en toen dat allemaal een beetje teveel voor hem werd greep hij jammer genoeg naar de fles. Het gezinnetje dat hij inmiddels had opgebouwd viel hiermee uit elkaar en hij verloor alles wat hij had. Een zwerversbestaan rond de metro van Stockholm werd Per's lot.

In het jaar 2000 kreeg hij echt genoeg van zichzelf, besloot van de drank af te komen, wat met de geëngageerde hulp van een maatschappelijk werker lukte. In 2002 starte hij Odd Molly op, wat zich ontplooide tot een succesvol damesmodeconcern. Volgend jaar brengt Odd Molly ook een herencollectie uit

Inspirerend, toch!

Foto (Per Holknekt temidden van zijn modellen): Tammy Manet

Bron: Blogg.Shortcut.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten