donderdag 6 mei 2010

Zweedse ovenpannenkoek


Weer zo'n gemakkelijk, snel-klaar-en-toch-lekker recept uit Zweden.

Na het mixen van de ingrediënsen (die je meestal toch in huis hebt) giet je het beslag op een bakplaat en schuif je het in de oven. Rasp er wat wortels bij of maak een zakje kant-en-klaar sallade open voor de vitamientjes.

Terwijl je de tafel dekt en misschien nog tijd over hebt om een paar bladzijden te lezen bereidt de maaltijd zichzelf.

Voor 4 personen

Zet de oven op 200°C met de bakplaat met opstaande rand (ongeveer 1 cm) erin.

  • Meng 3 dl. bloem (of 2 dl. bloem en 1 dl. volkorenmeel) en een halve theelepel zout in een grote, hoge kom.
  • Mix hier beetje bij beetje 6 dl. melk doorheen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in de meel zitten.
  • Mix er 3 eieren doorheen.
  • Haal de hete bakplaat uit de oven en smeer deze met wat olie.
  • Giet het beslag in de bakplaat en strooi er eventueel wat havervlokken over uit.
  • Schuif de bakplaat voorzichtig in het midden van de oven.
Na ongeveer een half uur is de ovenpannenkoek goudgeel/bruin. Snijdt hem in stukken en serveer.

Lekker met bijvoorbeeld poedersuiker en citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen