woensdag 18 augustus 2010

Liseberg

Vorige week gingen we als afsluiting van de zomervakantie een dagje naar het attractiepark Liseberg in Göteborg. Het ligt midden en de stad en we kozen ervoor om met het openbaar vervoer te gaan.

Omdat het midden in Zwedens tweede stad ligt, is het niet echt supergroot, maar er zijn wel superveel attracties: enge; gezellige en voor de allerkleinsten.

Het is mooi aangelegd en er gewoon een dagje vertoeven maakt op zich al een geslaagde dag.

Er zijn veel eettentjes en restaurants.

Je betaalt een kleine entré, waarna je in een van de kiosks in het park dagkaarten of knipkaarten kunt kopen.

Hoe kom je er met het openbaar vervoer?

Klik hier voor het opzoeken van de juiste tramlijn (meestal tram 5).
Kaartjes koop je in automaten in de trams.

Op zaterdagen in de zomertijd brengt het rijdende trammuseum je naar Liseberg vanaf het Centraal Station.
Hier kun je alleen contant betalen bij de conducteur die langskomt.

3 opmerkingen:

  1. Hej Margot!
    Leuk dat ik je blog vond. Wij wonen (bijna permanent) in Jämtland, 50 km. boven Strömsund. We wonen hier nog niet zo lang. Ik zocht op het internet naar Lingon, omdat dat nu volop te plukken is in de bossen hier. Ik reageer maar op je laatste verhaal, omdat je misschien niet meer terugkijkt naar lingon en geen seintje krijgt als je een reactie ontvangt. Die "rauwe" jam maken van lingon spreekt me erg aan ivm de vitamientjes. Hoe moet dat, hoe is de verhouding dan met de suiker? Ik hoop dat je het weet.
    Hartelijke groeten en veel geluk verder van Gonny
    p.s. Ik ga ook snel die ovenpannekoek uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Gonny. Wat leuk dat je m'n blog bezoekt. Ik zie dat je zelf ook leuke blogs bijhoudt, die zal ik ook af en toe eens inkijken.

    Rauwe vossenbessenjam maak je zo:

    Maak de bessen schoon in ruim water (de rommel komt bovendrijven. Laat ze daarna uitlekken. De verhouding bessen-suiker kan 2 op 1 zijn (in gewicht), maar ook minder suiker is mogelijk.

    Roer de suiker er beetje bij beetje doorheen totdat alle suiker is opgelost en de bessen tot moes geroerd zijn.

    In goed schone potten doen en klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg bedankt voor het recept Margot en voor je snelle reactie! Ik ga er deze week gelijk mee aan de slag. Ook de tip om het door het brood te doen ga ik natuurlijk proberen, ik bak ons brood hier altijd zelf. Ik laat je nog weten hoe dit alles bevalt. Groetjesssssssss

    BeantwoordenVerwijderen